Schiller Waterbike gespot in de Euro Song Festival Trofee Video

Heb jij de vier meter hoge, 3D geprinte Eurovisie trofee al gespot? Hij staat voor Rotterdam Centraal Station en is gemaakt van plastic afval uit de Rotterdamse wateren. Een echte eyecatcher met een groene duurzame voetprint!

 

De vier meter hoge, 3D geprinte Eurovisie trofee is gemaakt van gerecycled PET-materiaal uit de Rotterdamse wateren. Iets wat voor onze verhuurpartner iKapitein als muziek in de oren klinkt. iKapitein doet jaarlijks actief mee aan het schoner maken en houden van de Rotterdamse binnenwateren met hun Eco sloep en sinds kort ook met de Schiller Waterbike.

De trofee is een weerspiegeling van het karakter van de stad, dat al jaar en dag gedreven wordt door de haven, innovatie en samenwerken. De trofee sluit naadloos aan op de Host City belofte voor het Eurovisie Songfestival #openuptothefuture. Als we het hebben over het Rotterdam van de toekomst, dan is Rotterdam op weg naar een samenleving zonder afval.

Naast de duurzame en innovatieve productie van de trofee zal de trofee na het Eurovisie Songfestival geveild worden. De opbrengsten van de trofee gaan naar RanMarine, een Rotterdams bedrijf dat is ontstaan ​​uit de wens om het welzijn van de oceanen en waterwegen van de wereld te verbeteren.

#EndPlasticWaste #eurovisietrofee #eurovisie #esf2021 #rotterdam #openuptothefuture #rotterdammakeithappen