Samenwerking met Renes Recycling

Ook in dit digitale tijdperk wordt er in Nederland nog jaarlijks meer dan 2,7 miljoen ton papier en karton gebruikt. Boeken, tijdschriften, kranten, verpakkingen, toiletpapier, folders…. Bij elkaar vormt papier bijna een kwart van alle afval! Van al het oud papier in Nederland wordt bijna 2,45 miljoen ton gerecycled.

Wij geven om ons blauwe planeet en zijn hierom een samenwerking aangegaan met Renes Recycling. Renes neemt een aanzienlijke hoeveelheid voor haar rekening dankzij haar ophaalservice bij ons op de hoofdkantoor in Barendrecht.

Al het karton wat wordt gebruikt om de Schiller Waterfiets veilig in zijn geheel te transporteren naar Nederland zien wij als grondstof voor nieuw karton en dat is een voordeel voor het milieu.

Renes verwerkt het kartonafval tot balen en die gaan terug naar de papierverwerkende industrie. Ook wij hebben hier voordeel bij, want het karton wordt op de weegbruggen van Renes nauwkeurig gewogen, waarna zij met ons de opbrengst verrekenen, afhankelijk van de dagprijs.